[O1] Turbosprężarka!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Olher
    Classic
    • 2012
    • 5

[O1] Turbosprężarka!!!

Ja dla swojej małej kupiłem fotelik RECARO young sport. Kosztuje ok 800zł. Jest do 36 kg. bardzo dobrze trzyma dziecko,jest bardzo łatwy w montażu i dobrze wypada w testach. Naprawdę polecam.
  • marek1120
    Classic
    • 2011
    • 19

[O1] Turbosprężarka!!!

Koledzy mam problem 1.9 tdi 110KM ASV chodzi o to że jak dodam gazu do 2000 i więcej i puszczę to gdy schodzi z obrotów to słychać jak by powietrze się cofało takie szu..szu..szu .Sprawdzałem wężyki oraz wszystkie przewody i są całe oraz turbinę ma luz ale tylko promieniowy ale delikatny nie osiowy i nie widać żeby coś ocierało oleju też nie bierze.Mocy też nie stracił.Bo mi wydaje się że za duże ciśnienie daje,i jak schodzi z obrotów to ciśnienie z powrotem się cofa przez turbinę do filtra.Może ktoś miał taki problem.Dzięki!!!P.S.Turbina jest ze zmienną geometrią i sztanga chodzi w górę i w dół,wygląda na to że kierownice nie są zapieczone.

[ Dodano: Sro 30 Mar, 11 22:00 ]
    Mam logi trochę mi nie wyszły bo miałem nie doświadczoną osobę za laptopem.Ale coś tam jest.Pierwszy i ostatni są na 4 a 2 na 3.Proszę o spojrzenie. http://vaglog.rtnet.pl/marek1120_41319.html.

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

A może chodzi o coś takiego? http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=21519 Jeżeli tak to normalna sprawa. Ja u siebie też tak mam.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• marek1120
        Classic
        • 2011
        • 19

Możliwe!!! Dzięki.Zobaczę jak turbo wyjme i kierownice przeczyszczę może sie przycinają.Dam znać co i jak.A jak logi wygladają.Może ktoś spojrzy i powie czy wszystko w normie.Z góry dzięki.

Komentarz

• krzynol
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 11003
          • Superb II combi (3T5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

z tym szuraniem co drugi ASV tak ma
          w swojej poprzedniej O1 tak miałem od nowości przez 7 lat i chodził jak zegarek
          ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
          ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
          poprzednie modele:
          ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
          ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
          O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• marek1120
            Classic
            • 2011
            • 19

Dzięki koledzy.Mam logi trochę mi nie wyszły bo miałem nie doświadczoną osobę za laptopem.Ale coś tam jest.Pierwszy i ostatni są na 4 a 2 na 3.Proszę o spojrzenie. http://vaglog.rtnet.pl/marek1120_41319.html.Czy jest w normie.

Komentarz

Pracuję...